De naam 'Riekje' 

Als mensen mij willen hebben roepen ze altijd “Riekje”. “Jij bent toch Riekje he, zeggen ze dan. Nee ik ben Ada”! En dan moet ik vertellen waar dan wel de naam Riekje vandaan komt. Riekje was een koe! In het jaar 1983 haalde zij 100.000 liter melk. Zij hoorde daarbij tot 1 van de eerste 3 koeien die de 100.000 liter gehaald hebben. Dat was in die tijd een hele prestatie! De burgemeester kwam op bezoek, waarbij de koe een mooi lint omgehangen kreeg. Daarna kregen onze (schoon)ouders een receptie aangeboden en ontvingen cadeau’s en bloemen (zie krantenknipsel). Daarbij kregen onze (schoon) ouders een mooi gevelbord met daarop de naam “Riekjeshoeve”. Toen was de naam geboren.

 

 

Ontstaan van de winkel 

Eind 2015 hebben we een nieuwe stal gebouwd voor onze koeien waardoor de melkstal en het tanklokaal vrij kwamen in onze oude stal. Ada wilde altijd al graag meer contact met mensen, dit miste ze erg nadat ze was gestopt met werken als leidinggevende in het ziekenhuis. De opening van onze nieuwe stal was in april 2016. We hebben toen hard gewerkt om toen tegelijk de winkel te laten zien. Nu na wat jaren is er veel veranderd in de winkel, regelmatig moet ik in de winkel schuiven en verhuizen om alles kwijt te kunnen.

Wat verkopen wij

U kunt bij ons terecht voor groenten en fruit, heerlijk mals rundvlees van onze eigen boerderij, net als de verse eieren van onze eigen kippen. Niet te vergeten de melktap met verse melk rechtstreek van onze koeien. Ook hebben we aardappels, appels, peren, kaas en zuivel wat we rechtstreeks halen bij de boerderijen in de omgeving. Bent u opzoek naar een origineel en leuk cadeau? Kom dan zeker eens kijken! Wat denkt u van kippenvoer, koeienvoer, smeerolie, kruipolie, chocolade repen met dankoe, loeigoeie verjaardag, aardigeitje erop. Advocaat, nootjes, snoep, sap, worst, kaas, koek enz. wij pakken de cadeau artikelen leuk voor u in. Ook voor kerstpakketten of een origineel bedankt pakket kunt u bij ons terecht. 

 

Komt het niet uit om langs te komen?

Neem dan snel een kijkje op de webshop om alle producten te kunnen zien.